Bæredygtighed
Bordplader og bæredygtighed
DFI-Geisler er en del af den internationale køkkenkoncern Ballingslöv International. Vi følger derfor koncernens overordnede bæredygtighedsstrategi – samtidig med at vi følger vores hjerter og den sunde fornuft, der er en helt naturlig del af at være menneske og virksomhed på limfjordsøen Mors.
Overordnet tager vores mange bæredygtighedsinitiativer afsæt i 4 af FN’s 17 verdensmål.
For at kunne producere vores bordplader så ansvarligt som muligt arbejder vi løbende på at minimere vores energiforbrug, vores vandforbrug og vores spild.
Vi bruger i dag udelukkende grøn strøm på hele fabrikken, og mere end 80 procent af det procesvand, vi bruger til at producere stenbordpladerne, bliver renset og genbrugt.
Vi har desuden skiftet til LED-belysning i produktionsområder.
De indsatser, vi løbende har iværksat for at gøre produktionen og forbruget hos DFI-Geisler mere bæredygtigt (verdensmål 12), viser sig tydeligt i vores CO2-regnskab.
Siden 2018 har vi således hvert år dokumenteret vores carbon footprint for såvel Ballingslöv International som for DFI-Geisler.
DFI-Geislers mere end 200 medarbejdere er vores vigtigste aktiv, og derfor passer vi godt på dem.
For at vide om vi gør det godt nok, deltager vi hvert år i verdens mest anvendte medarbejderundersøgelse ”Great Place to Work”.
Samtidig har vi hele tiden fokus på sundhed, velvære og sikkerhed på arbejdspladsen.
Et godt eksempel er vores brug af bevægelseskonceptet OfficeFit, som giver kontormedarbejderne adgang til forskellige ergonomiske redskaber, fx kontorcykler.

CO2-målsætninger
På koncernbasis har Ballingslöv en målsætning om at reducere det samlede CO2e-aftryk i 2022 med 40 procent sammenlignet med 2018. Herefter er ambitionen, at vi i 2030 yderligere har halveret koncernens aftryk i forhold til 2022.
Med de tiltag, vi gennemfører på Mors, forventer vi at opnå resultater, der er endnu bedre end koncernens mål.
Plantning af træer
For at sætte ekstra skub i reduktionen af vores CO2e-aftryk er vi med til at plante træer. Vi planter mindst et nyt træ for hver bordplade, vi producerer i massivtræ. Og det er mange …
Bæredygtig skovdrift
Hver eneste træplade, der forlader fabrikken på Mors, er i dag FSC® -certificeret.
Det gælder såvel bordplader i massivtræ som kernen i en laminatbordplade.
Hvad spånpladerne angår, indeholder de i øvrigt mindst 75 procent renset affaldstræ fra danske genbrugspladser.
Livscyklusanalyser
Til dato er der udarbejdet livscyklusanalyser (LCA) med beregning af CO2e-emissionen for 3 af vores hovedprodukter: massivtræ, laminat og kompositsten. I løbet af efteråret 2020 og foråret 2021 vil tilsvarende livscyklusanalyser blive tilgængelige på de øvrige hovedprodukter. Det giver fuld transparens og gør det muligt for enhver køkkenkøber at vælge bordplade på et oplyst grundlag – også i forhold til bæredygtighed.