LOG IND
LOG UD

Kompositsten

Et godt valg, hvis du vil have det bedste fra to verdener. Med kompositsten får du en smuk bordplade, der er fremstillet af 94 % kvartsmineraler og æstetisk fremstår som et ægte naturprodukt. Den pulveriserede granit er blandet med en kunstig harpikslim og støbt i forme. I modsætning til natursten er overfladen derfor fuldkommen lukket, så fedtstoffer og andet ikke kan trænge ind og forårsage pletter. Du får med andre ord naturstenens eksklusive udtryk og innovationens effektive produktegenskaber samlet i en og samme bordplade.

Hvad er Kompositsten?

Kompositsten er et på en gang naturligt og kunstigt materiale. Det består af 94 % kvarts, der er pulveriseret og blandet med en laboratorieudviklet harpikslim og eventuelle farvepigmenter. Når blandingen opvarmes og presses i en støbeform, resulterer det i en ekstremt stærk plade med en fuldkommen lukket overflade.

Hos DFI-Geisler sælger vi kompositstenplader fra Europas førende leverandører, heriblandt den spanske producent Cosentino. Det var dem, der i 1990 udviklede materialet som de første og i dag markedsfører det under navnet Silestone®.

Du kan læse mere om kompositstenplader generelt og Cosentinos plader i særdeleshed på silestone.com. Her finder du også masser af inspiration.

what-is-hybriq 2

Hvad er Hybriq+?

En innovativ, ny generation af overflader baseret på en hybrid formel. En ny high-performance blanding af de bedste mineraler, kvarts og genbrugsglas.

Alle Silestone®-farver med HybriQ+® produceres med 100% vedvarende energi og 99% genbrugsvand. De indeholder mindst 20% genbrugsmaterialer som f.eks. glas, hvilket gennem genbrug af affald gør produktet mere bæredygtigt.

Produktegenskaber

* Mindre reparationer som f.eks.kantskader kan udføres af uddannet fagmand.

Sammenlign produkter

Tykkelser

Kompositsten fås i tre tykkelser. Og fordi materialet er støbt, er det muligt at fremstille en bordplade på blot 12 mm. Det åbner for en række enestående køkkendesigns, hvor materialets solide udtryk står i fascinerende kontrast til pladens tykkelse.

• 12 mm

• 20 mm

• 30 mm

Daglig brug

Den lukkede overflade gør bordpladen hurtigere og nemmere at rengøre med en blød, opvredet klud. Spilder du på pladen, kan du stille og roligt tørre op uden at bekymre dig om pletter eller hygiejne. Selv fedtstoffer som smør og margarine vil aldrig gøre skade på kompositstenpladen. Til gengæld er overfladen koldere end fx laminat, Corian® og massivtræ, hvorfor den er rigtig god at arbejde på, hvis du skal bage. Den kølige overflade får nemlig dejen til at slippe uden besvær.

Som med alle andre materialer anbefaler vi også med kompositsten, at du bruger afsætningsriste eller bordskånere til varme gryder og pander. Bliver kompositsten udsat for kraftig varme, kan der således dannes misfarvninger i overfladen. Og de kan ikke fjernes.

Designdetaljer

Selvom bordplader i kompositsten støbes i en form, bearbejdes de efterfølgende på nøjagtig samme måde og med nøjagtig de samme maskiner som natursten og marmor. Du kan derfor få profileret forskellige kanter i din bordplade. Nogle bordplader poleres til en blank og glat overflade, mens andre typer leveres med en matslebet overflade for et mere naturligt udtryk.

Farver og strukturer

Det samlede farveudvalg i kompositsten omfatter ikke færre end 60 varianter. Du kan således få kompositstenplader i såvel naturlige nuancer som i skarpe kulører til det moderne og måske ligefrem vovede køkkendesign. DFI-Geisler lagerfører et stort udvalg af de mest populære farver, mens øvrige farver kan bestilles med lidt ekstra leveringstid.

Preview kompositsten da

Kvalitetsbeskrivelse af Fusion kompositsten

Denne kvalitetsbeskrivelse definerer hvornår uregelmæssigheder i Fusion kompositsten er  reklamationsberettigede eller ej.

Grundet fremstillingsprocessen kan der forekomme få uregelmæssigheder som er belyst her.

Vaskemontering

Du kan få din vask monteret på fire forskellige måder i din kompositstenbordplade. Vælger du en plade fra Silestone®, kan du i nogle af de mest populære farver få en helstøbt og poleret køkkenvask i samme materiale som pladen og med skjult overgang mellem plade og vask.

Planlimet

Vask og bordplade er i niveau, og overgang fuges med silikone

Underfræsning

Vasken monteres så halvdelen af pladens tykkelse er synlig.

Underlimet

Hele bordpladens tykkelse er synlig rundt om vasken.

Unified vask

Både vask og bordplade skæres i en vinkel og samles – hvilket gør vasken til en integreret del af bordpladen.