LOG IND
LOG UD

Keramik og Dekton®

Et godt valg, hvis du vil have en eksklusiv og flot bordplade med alle de gode egenskaber, du overhovedet kan drømme om. Keramikplader og Dekton® er således både ridsefaste,  farvebestandige, rengøringsvenlige og helt igennem robuste. Du får derfor en bordplade, du vil nyde at se på – og glæde dig over at arbejde ved i årevis.

Hvad er Keramik og Dekton®?

En keramikbordplade består af sand, feldspat og ler tilsat farvepigmenter. Den færdigblandede mineralmasse hældes i en form og opvarmes til 1200 grader, hvorved den opnår de mange attraktive egenskaber.

Dekton® opnår de samme egenskaber gennem en avanceret teknik, hvor man på få timer får en blanding af mineralpartikler til at udføre den samme proces, som i naturen tager tusindvis af år. Både keramik og Dekton® får deres smukke farver og mønstre tilført som direkte og farvebestandigt print.

Dekton og keramik er begge meget hårde materialer, men overfladerne kan blive ridset.

De blanke Dekton- og keramikbordpladers overflade udseende kan synsmæssigt sammenlignes med kogepladens glasoverflade. Der vil komme mindre synlige ridser. For at undgå ridser, skal man undlade at skubbe og hive genstande hen over bordpladen med en blank overflade.

Det er vigtig at forstå, at Dekton- og keramikbordplader er ekstrem modstandsdygtige, men i de blanke versioner synes brugen tydeligere.

Produktegenskaber

* Mindre reparationer som f.eks.kantskader kan udføres af uddannet fagmand.

Sammenlign produkter

Tykkelser

En keramisk bordplade fra DFI Geisler er som standard 12 mm tyk. Du kan imidlertid også få opbygget din plade i 20 mm, 30 mm og 40 mm, hvis det matcher dit øvrige køkkendesign bedre.

• 12 mm (keramik)

• 20 mm (Dekton® og Keramik) 

• 30 mm (Keramik)

• 40 mm (Keramik)

Daglig brug

Du finder ganske enkelt ikke en nemmere og mere robust bordplade til dit køkken end keramik. Pladen har således en lang række egenskaber, der gør den utrolig behagelig i dit daglige køkkenliv.

Pladen er så godt som ikke-absorberende. Du kan med andre ord spilde hvad som helst – og helt enkelt tørre det op med en opvredet klud og eventuelt nødvendige rengøringsmidler.

Dekton og keramik er meget hårde materialer, men overfladerne kan blive ridset.

Ved ekstrem brug eller ved uheldige episoder, hvor noget hårdt som et kvartskorn kommer mellem bordplade og en gryde kan der opstå en ridse. Ridser synes traditionel set ikke i matte overflader og overflader med struktur. I blanke og glatte overflader er selv mindre brugsridser synlige.

For at undgå ridser, skal man undlade at skubbe og hive genstande hen over bordpladen med en blank overflade.

Designdetaljer

Den blot 12 mm tykke keramikbordplade egner sig perfekt til tidens moderne køkkendesigns med rene linjer og store flader. Vil du have pladen til at fremstå tykkere og mere bastant mod rummet, kan du få påmonteret en forkant på op til 40 mm.

Ved Dekton® er alle synlige kanter faset 2 mm eller 3 mm efter ønske.

Farver og strukturer

Du kan vælge din keramikbordplade mange flotte farvevarianter, som alle er UV-bestandige og derfor ikke falmer i sollys. Dekton® fås i mere end 40 ligeledes UV-bestandige farver og mønstre; fra ensfarvede plader til smukke strukturer, der leder tankerne i retning af marmor og andre naturlige stenarter.

Vaskemontering

Keramikbordplader leveres med planlimet stålvask med synlig flange eller underlimet stål- eller kompositvask.

Planlimet

Vask og bordplade er i niveau, og overgang fuges med silikone

Underlimet

Hele bordpladens tykkelse er synlig rundt om vasken.