LOG IND
LOG UD

Massivtræ

Et godt valg, hvis du vil give dit køkken en naturlig glød og varme. Det store udvalg af træsorter og de mange mulige overfladebehandlinger gør det samtidig nemt at få præcis den farvetone og det designmæssige udtryk, der komplementerer resten af køkkenet bedst muligt.
Massivtræ er tillige velegnet i spændende kombinationer med andre bordpladematerialer, for eksempel natursten og stål, ligesom du med en broløsning i massivtræ kan skabe et smukt omdrejningspunkt for familiens fælles køkkenoplevelser.

Mere naturligt fås det ikke

Et enkelt blik, en enkelt berøring – så forstår du, hvorfor så mange køkkenkøbere stadig sværger til bordplader i massivtræ. En varmere og mere naturlig atmosfære findes ganske enkelt ikke. Samtidig kan du glæde dig over, at hver eneste stav i din bordplade kommer fra FSC®-certificeret ansvarligt skovbrug og andre kontrollerede kilder. Det betyder, at både dyre- og planteliv beskyttes optimalt, at nye træer plantes i samme takt, som de fuldvoksne træer fældes – og at skovarbejderne er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en fair løn.
Bambus er ikke massivtræ, det klassificeres som en græsart. Vores bambus er ikke certificeret.

 

FSC_C103224_Promotional_with_text_Landscape_BlackOnWhite_r_ME5pYP

Designdetaljer

Som en smuk og eksklusiv designdetalje, kan en række af pladerne i massivtræ leveres med gennemgående stave i pladens fulde længde. Vælger du i stedet en standardplade, leveres den i såkaldt ”faldende stød” med stave i faldende længder fra 750 til 150 mm. CLT er “nyeste skud på stammen” og er en 3-lags krydslimet plade, med en stavbredde på 125 mm og en tykkelse på bare 20 mm.

 

Produktegenskaber

Sammenlign produkter

Tykkelser

Massivtræ gør sig godt i flere tykkelser. Særligt CLT plader i 20 mm tykkelse er populære, fordi de giver et let og eksklusivt udseende.

• 20 mm (CLT)

• 30 mm

• 40 mm

• 60 mm

• 80 mm

Daglig brug

For at sikre dig mange års glæde af din bordplade skal træet olieres et par gange inden for de første par måneder, indtil pladen er mættet, og overfladen er smudsafvisende. Herefter bør du efterbehandle pladen med olie mindst en gang hvert halve år – og gerne oftere (hyppigheden afhænger af, hvordan du bruger pladen i dagligdagen, og hvor grundigt den bliver rengjort).

Er du omhyggelig med både den indledende og den løbende oliepleje, får du til gengæld en bordplade, der bare bliver smukkere og smukkere, som årene går, og det fine farvespil i træet ændrer karakter under lysets naturlige påvirkning.

Den daglige rengøring er problemfri. En blød klud opvredet i rent varmt vand er alt, du behøver (brug af opvaskemiddel vil derimod udtørre træet og medføre hyppigere behov for at oliere bordpladen).

På ét punkt er massivtræ dog mere sart end de fleste andre bordpladekvaliteter. Træet tåler således ikke, at du sætter varme gryder og lignende fra dig på bordet. Brug i stedet altid afsætningsrist eller bordskåner.

Naturlig og effektiv overfladebehandling

Vores grundolie består af 94% fornybare råmaterialer, og er godkendt til at komme i direkte kontakt med alle slags fødevarer. Ligeledes har den effektive antibakterielle egenskaber og udskiller ingen giftige stoffer.

Din massivtræsbordplade i naturolie kommer derfor med en overfladebehandling der er fuldstændig sikker at bruge i hjemmet.

Download produkt information og teststandarder her.

Farver og strukturer

Du kan få din bordplade i mange spændende træsorter foruden bambus. Flere af sorterne fås med op til 6 forskellige oliebehandlinger, så det totale udvalg indeholder mange forskellige variationer. Vælger du en oliebehandlet plade, leveres den med det ønskede plejemiddel, så du selv kan efterbehandle den efter montagen. DFI-Geisler har til formålet lavet en film, der på et minut viser, hvordan du opnår det bedste resultat. (se dfi-geisler.com)

Vaskemontering

Din træbordplade leveres altid med underlimet vask. Pladens kant mod vasken fases (skæres skråt). Det giver dig en elegant overgang mellem træpladen og vasken og gør samtidig den daglige rengøring nemmere. Vælger du en porcelænsvask, vil bordpladens fasede kant gå en smule ud over vaskens flange.

Underlimet vask