LOG IND
LOG UD

Stål

Et godt valg, hvis du vil have en tophygiejnisk, superpraktisk og evigt moderne bordplade, der dag for dag bliver flottere og flottere, i takt med at stålet ridses og får sit naturlige patina. Stål forgår aldrig – holder til det meste – og nærmest råber på at blive brugt.

 

Hvad er stål?

Hovedingrediensen i en rustfri stålplade er jern. Derudover består materialet af forskellige grundstoffer, der fungerer som såkaldte legeringselementer. Deres funktion er først og fremmest at tilføre stålpladen de ønskede egenskaber, herunder styrke og hårdhed. Fem af grundstofferne i det anvendte stål er med til at sikre, at stålet ikke kan ruste på samme måde som ulegeret jern. Det vigtigste af disse grundstoffer er chrom. Selvom en bordplade i rustfri stål er kold og hård, er den med andre ord et stykke ren og uforfalsket natur.

Produktegenskaber

Sammenlign produkter

Tykkelser

Stålbordplader fra DFI-Geisler fremstilles i 1,2 mm rustfri stål. Stålet limes på en stærk spånplade med en samlet tykkelse fra 20 mm til 60 mm.
Derudover leverer vi også bordplader i 5 eller 8 mm fladstål.

 

• 5 mm fladstål

• 8 mm fladstål

• 15 mm 

• 20 mm 

• 30 mm 

• 40 mm 

• 60 mm 

 

 

Daglig brug

Det er ikke spor tilfældigt, at stjernekokke og de fleste professionelle køkkener arbejder på rustfri ståloverflader. Stål er nemlig utrolig hygiejnisk, samtidig med at det er særdeles nemt at holde rent – også når der er fuld fart på de gastronomiske udfoldelser.

Aftørring sker med en blød klud opvredet i varmt vand, hvorefter du altid bør tørre efter med en tør klud. På den måde undgår du uønskede kalkaflejringer.

Den bedste grundrengøring af stålbordplader opnår du med sæbespåner, der ud over at fjerne fastgroet snavs vil mætte overfladen og gøre den mere modstandsdygtig.

Kombinationen af stålbordplader og varme gryder og pander er ikke nogen god kærlighedshistorie. Modsat hvad man måske kunne tro, bliver rustfri stål nemlig misfarvet, hvis du sætter varme ting direkte på pladen. Desuden udvider stålet sig under varmepåvirkning og kan derfor få limen til at slippe sit tag i den underliggende spånplade. Kort sagt: Brug altid afsætningsrist eller bordskåner.

Designdetaljer

Stål er mange køkkenarkitekters ubestridte favorit. Med god grund. Den neutrale overflade gør det nemlig muligt at kombinere rustfri stål med et hvilket som helst andet materiale – uanset om du vil give stålfladerne en hovedrolle eller lade stålet spille designmæssig andenviolin i dit køkken.

Farver og strukturer

Når du vælger en stålbordplade, skal du beslutte, om den skal være ”børstet” eller ”curlet”. Egenskaberne er de samme, så valget handler alene om smag og behag – en ensartet slibning med et stilistisk udtryk eller curlet stål med det rå og mere patinerede look.

Vaskemontering

Stålbordplader fra DFI-Geisler leveres altid med stålvask svejset i pladen. Svejsningen er efterfølgende poleret fuldkommen væk, så plade og vask fremstår som en ren og hygiejnisk enhed.

Isvejst vask