LOG IND
LOG UD

Corian® og Core

Et godt valg, hvis du vil have fuldkommen kreativ frihed og en hårdhed uden sidestykke. Med Corian® og Core kender mulighederne ingen grænser. Du kan derfor få eksklusive bordplader, kogeøer og broløsninger i præcis den form og det design, du drømmer om. Helt uden synlige samlinger. Samtidig får du en bordplade, der med et minimum af vedligeholdelse bevarer sit flotte udseende år efter år. Materialets unikke formbarhed gør det endvidere muligt at få din køkkenvask skabt i samme materiale, så vask og plade flyder sammen i en harmonisk helhed.

Hvad er Corian® og Core?

I 1967 fik en nørdet kemiker hos den store amerikanske virksomhed DuPont™ en skør idé. Han ville skabe et kunstigt akrylmateriale med ekstrem hårdhed i overfladen. Donald Slocum, som kemikeren hed, eksperimenterede derfor med at blande forskellige mineraler med akryl og endte med en succesrig cocktail af trihydrat-aluminium, pigmenter og akrylharpiks. Resultatet blev Corian®, som DuPont™ patenterede i 1968, og som siden har gået sin sejrsgang over hele verden – både i private hjem og til erhvervsmæssigt brug på hospitaler, storkøkkener, barer og lign.

Produktegenskaber

Sammenlign produkter

Tykkelser

Mens Corian® er det originale kompositmateriale fra amerikanske DuPont™, er Core en lidt billigere pendant. De to varianter fås i forskellige tykkelser.

Corian®

• 12 mm 

• 30 mm 

• 40 mm 

• 60 mm

(Core • 10 mm • 20/30 mm • 40 mm • 60 mm)

Core fås desuden i en 20 mm variant bestående af en 17 mm kvalitetsspånplade med en 3 mm Core-plade pålimet (pladen har 10 mm Core på forkanten).

Daglig brug

Når det kommer til den daglige brug og slitage, er Corian® og Core ganske enkelt en drøm. Materialet modstår eksempelvis uden problemer små slag og stød. Varme gryder og pander bør dog aldrig komme i direkte berøring med pladen.

Det patenterede kompositmateriale er fuldkommen lukket og helt uden porrer. Du behøver derfor aldrig bekymre dig om, at spildte væsker skal resultere i skjolder og rander (selvom vi stadig anbefaler, at du tørrer især rødvin og andre farvende væsker op med det samme).

Skulle du få synlige ridser, varmemærker eller andre skader, kan Corian® og Core repareres på stedet af en specialuddannet fagmand og blive fuldkommen som ny. Og da pladerne er gennemfarvede, vil en slibning eller anden reparation stort set aldrig efterlade synlige tegn.

Designdetaljer

Corian® og Core kan formes i en hvilken som helst 3D-form under opvarmning. Ud over at få termoformet din vask i badeværelset, er det således muligt at skabe selv komplekse designmæssige detaljer efter ønske.

Når forskellige elementer i Corian® eller Core limes sammen, vil montørens efterfølgende slibning og polering gøre overgangen stort set usynlig. Integrerede eller formstøbte vaske, bordplader i uendelige længder (eller tykkelser) og broløsninger uden synlige samlinger er med andre ord alt sammen inden for det muliges køkkenkunst.

Farver og strukturer

Corian® fås i omkring 100 forskellige farver og mønstre, der giver køkkendrømmene frit spil. Alle farvevarianter kan skaffes hjem med en ekstra leveringstid på ca. 20 dage. DFI-Geisler har samtidig udvalgt 1 hvide nuancer, som vi altid har på lager – og som matcher det moderne køkken med rene linjer og et lyst, nordisk udtryk.

Vaskemontering

Vælg mellem 20 forskellige Corian®- vaske, som integreres i pladen. Du kan også få opbygget og integreret en skræddersyet badvask efter egne mål og ønsker i Corian®. Yderligere kan du få planlimet, underlimet eller underfræst et stort udvalg af forskellige stålvaske og kompositvaske fra vores sortiment. Samme muligheder gælder for Core, hvor vi dog lagerfører 4 forskellige Corevaske.

Planlimet

Vask og bordplade er i niveau, og overgang fuges med silikone

Underfræsning

Vask monteres ca. 2,5 mm under bordpladens fasede overkant.

Underlimet/ret

Hele bordpladens tykkelse er synlig rundt om vasken.